T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SİLİVRİ - Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Merkezi I. Kademe

OKULUMUZUN İLK eTWİNNİNG PROJESİ "OTİZMİ FARK ET, KABUL ET,BİZİMLE YÜRÜ"

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulumuzun ve Yavuz Selim İlkokulu´nun kurucu olarak rol aldığı eTwinning projesi "OTİZMİ FARK ET, KABUL ET,BİZİMLE YÜRÜ" projesi Ulusal Ajans tarafından onaylandı.Bir ay sürecek olan projemiz için çalışmalar başladı.

 

      Otizmin tedavisindeki başarıyı etkileyen en büyük unsur erken teşhistir. Bu verilerden yola çıkarak; bu projenin sonunda otizmin fark edilmesi, toplumsal bilinç oluşturulması, bu bilinç ışığında sosyal desteğin önemli katkılarının olacağı, erken tanı tedavi konusunda bilinç oluşturulacağı, projeye katılan öğretmen ve öğrenciler ile ailelere otizm konusunda bilinçli bir farkındalık oluşturacağı ön görülmektedir. Otizm, uzmanlardan alınan destek yanında sorunla başa çıkmanın yollarını gösteren sosyal destek faktörü, hem ebeveynlerin hem de otizmli çocukların bulundukları duruma uyum sağlamalarını kolaylaştırdığından, otizmle birlikte yaşamak açısından önemli bir destek sağlayacaktır.

      Bu düşüncelerden hareketle başlattığımız projemiz umarım öngörülen hedeflere ulaşır diyoruz ve katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

05-04-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.04.2019 - Güncelleme: 24.05.2021 11:29 - Görüntülenme: 256
  Beğen | 0  kişi beğendi